Edukativne radionice i predavanja povodom novog natječaja

radionicePovodom otvorenog novog natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada započela su predavanja i radionice diljem Hrvatske kako bi se pojasnilo  i pomoglo upraviteljima zgradama i drugim prijaviteljima zainteresiranim za prijavu na novi natječaj.

Prisustvovali smo edukativnim radionicama u Rijeci održanoj 08. studenog te 09. studenog u Varaždinu i danas 10. studenog u Slavonskom Brodu.

Informativno-edukativne radionice predvodilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čija predavanja možete detaljnije proučiti u prilozima.

Prema riječima iz fonda do 2020. godine Hrvatskoj je prema Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija“ za ovu namjenu na raspolaganju 70 milijuna eura. Prvi krug poticaja vrijednih 147 milijuna kuna otvoren je 17. listopada kada je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo javni poziv za dostavu projektnih prijedloga. Međutim, kako je na radionici istaknuo pomoćnik ministra Danijel Žamboki ukoliko vrijednost prijava koje udovoljavaju uvjetima bude veća od planirane povećat će se iznos alokacije. Stoga je pozvao upravitelje i predstavnike stanara da se što prije jave Fondu koji će im biti stručna podrška u pripremi projektne aplikacije.

Predavanje MGIPU

Predavanje FZOEU